Metaalbewerking

Beste prestaties voor elk proces

De bewerking van metaal stelt de automatisering voor een groot aantal uitdagingen: precisie en hoge doorvoer met duurzame, onderhoudsarme technologie. Met best-in-class producten en een open en aansluitklare architectuur schept Yaskawa belangrijke voorwaarden voor excellente en energiezuinige oplossingen. En dat al decennia lang.

Energiezuinige inverteraandrijvingen voor spindel, haspel en transport

Of het nu in schakelkasten of aan de muur is, in een schone of ruwe omgeving: het flexibele productontwerp van Yaskawa AC Drives zorgt voor een betrouwbare werking onder een breed scala aan omgevingsomstandigheden.

Energiezuinige en krachtige spilaandrijvingen zijn eenvoudig te implementeren met Yaskawa frequentieregelaars. Met een uitgangsfrequentie tot 1000 Hz en bijbehorende tandwielkasten zijn spiltoepassingen tot aan hoge snelheden mogelijk.

Een speciale editie van onze inverteraandrijvingen voldoet aan de speciale eisen van op- en afwikkelsystemen. Asynchrone en permanentmagneetmotoren kunnen met of zonder snelheidssensor worden aangestuurd en maken nauwkeurig wikkelen van textiel, papier, folie, draden enz. mogelijk.

Grenzeloze mogelijkheden

 • Flexibele motorbesturing, uitgebreide en uitbreidbare functies en een vermogensbereik tot 630 kW: V1000 en
  A1000 AC-aandrijvingen en de opvolger GA700 zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van eenvoudige transportbanden tot complexe systemen met netwerkaandrijvingen.

Eenvoudige integratie in uw besturingssysteem

 • Ondersteunt alle gangbare protocollen en topologieën
 • Kosteneffectieve koppeling van maximaal vijf frequentieomvormers via één veldbuskaart

Kostenbesparing door ingebouwde interface

 • RS-485 MEMOBUS / Modbus-protocol
 • Communicatiesnelheden van 115,2 kBit / s

Servo-aandrijftechnologie voor zeer nauwkeurig snijden en vormen

Met meer dan 12 miljoen geïnstalleerde servosystemen wereldwijd heeft Yaskawa uitgebreide ervaring en technische knowhow op het gebied van motion control. Het resultaat: uitstekende prestaties en een extreem laag uitvalpercentage.

Nauwkeurig plasmasnijden

Een hoog koppel gecombineerd met een zeer efficiënte trillingsonderdrukking zorgt voor een extreme baannauwkeurigheid, zelfs bij hoge productdoorvoersnelheden.

Hoge doorvoer in buigpersen

Sigma-7 servomotoren positioneren de achteraanslag in buigpersen razendsnel en zorgen zo voor een perfect resultaat.

Verbeterde trillingsonderdrukking

De eerdere functies voor trillingsonderdrukking zijn verbeterd en uitgebreid om de bezinktijd verder te optimaliseren. Dit vermindert trillingen en resonanties tijdens bedrijf en stoppen. Dit zie je terug in de kwaliteit van de eindproducten.

Robots voor lassen, snijden en handling

Yaskawa biedt speciale lasrobots, hoogwaardige klepstandstellers en portaalsystemen tot en met complete lassystemen. Bovendien zijn de Motoman-robots van Yaskawa ook de optimale oplossing voor handling en materiaaltoevoer vanwege hun snelheid, precisie en kosteneffectiviteit.

Turnkey lassystemen

Met meer dan 30 jaar ervaring en een marktaandeel van meer dan 30% * is Yaskawa de nr. 1 in geautomatiseerd baanlassen. Voor de ontwikkeling en constructie van systemen, evenals voor robotprogrammering, biedt Yaskawa een allround pakket op maat van de klant.

Handling met robots

De Motoman MH-serie biedt flexibele 6-assige hogesnelheidsrobots voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals handling, machine-belading, verwerkings- en distributietoepassingen.

Oplossingen voor metaalbewerking

Een robot is het universele gereedschap voor een groot aantal verspanende bewerkingen:

 • Handling
 • Boren
 • Snijden
 • Werkstuktoevoer
 • Puntlassen
 • Booglassen
 • Turn-key robot booglascellen

Controle en visualisatie

Naarmate machines krachtiger worden, wordt het belangrijker om de conditie van machines continu en nauwkeurig te bewaken. Machinebesturingen en geïntegreerde motion controllers van Yaskawa bieden de optimale oplossing voor elk type toepassing. ecoPanels, professionele panelen en zelfs paneel-pc's van Vipa Controls bieden geschikte bedieningsconcepten voor mens-machine-interactie.