Verfspuiten

Robots zijn ideaal voor verfspuiten en het aanbrengen van coating binnen het productieproces. Robots kunnen ook veilig een verflaag met oplosmiddelen aanbrengen, gebruik maken van electrolyse, en zullen steeds dezelfde resultaten leveren. Binnen de geautomatiseerde cel is het eenvoudig om de temperatuur en luchtvochtigheid op hetzelfde niveau te houden, waardoor herhaalbare kwaliteit is gewaarborgd.

 

Naast het feit dat een robotsysteem van Yaskawa Motoman bijzonder snel is, zorgt de hoge nauwkeurigheid en uitstekende coördinatie van de bewegingen gedurende het proces ervoor dat veel tijd wordt bespaard, terwijl de hoeveelheid afval wordt geminimaliseerd. De verflaag wordt consistent en op hoge snelheid aangebracht, met perfecte resultaten tot gevolg.

 

De Yaskawa Motoman EPX serie bestaat uit een reeks verfspuitrobots die perfect afgestemd worden op de eisen van de klant. De resultaten zijn van een zeer hoge, constante kwaliteit.

 

 

Deze verfspuitrobot van Yaskawa Motoman is bezig met het aanbrengen van coating op een halve bumper; in het volgende station van de productielijn wordt door een andere robot de andere helft gecoat. 

 

Voordelen:

 

  • Constante, hoge kwaliteit
  • Kostenbesparing dankzij zuiniger gebruik van verf
  • Minder afhankelijk van menselijke arbeid
  • Verbeterde kwaliteit van werkomgeving