Yaskawa toont blik op de toekomst bij TechniShow in Jaarbeurs Utrecht

Van 12 – 15 maart 2024 opent TechniShow in Jaarbeurs Utrecht weer de deuren. Op stand B010 in hal 10 toont Yaskawa de nieuwste ontwikkelingen in het automatiseren en optimaliseren van productie processen met behulp van cobots en robots. Zo zijn er op de Yaskawa stand onder andere een grote lasrobot installatie, een compacte lascobot, een handling robot en ook een laserlascel te zien, waarmee wij de eerste aanbieder van een dergelijk systeem op de Nederlandse markt zijn.

Door de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie blijkt er ook een grote vraag bij klanten te zijn naar geautomatiseerde systemen. Om deze reden hebben Lazrz,  Yaskawa Benelux en RoboFlex de handen ineen geslagen om een gerobotiseerde laserlascel te ontwikkelen die eenvoudig geïmplementeerd kan worden. Met dit concept richten bovenstaande bedrijven zich op de plaatverwerkende industrie. In veel plaatverwerkende bedrijven wordt met grote interesse gekeken naar de mogelijkheden van het handmatig laserlassen.  Voor de uitvoering van repeterende laswerkzaamheden is er door de voordelen van laserlassen ook vraag ontstaan naar gerobotiseerde systemen. Daarnaast is de veiligheid voor de medewerkers een belangrijk thema bij laserlassen, dit kan bij de nieuwe laserlascel worden gegarandeerd door een volledig afgeschermde installatie die voldoet aan de CE richtlijnen.

Op de Yaskawa stand wordt er tevens een HC10DTP lascobot opstelling van Yaskawa partner RoboFlex gedemonstreerd en kunt u een high performance robotlascel bekijken. Daarnaast kunt u onze GP25 handling robot zien. De GP25 is een zeer veelzijdige 6-assige industriële robot met 25 kg payload, en een indrukwekkende snelheid en acceleratie. De kleine footprint en slank ontwerp zorgt ervoor dat een minimale installatieruimte nodig is. Wat we verder laten zien? Volg ons op LinkedIn voor updates!  

Verschillende Yaskawa partners zijn eveneens te vinden op TechniShow. Zo staat BMO Automation in hal 12 op stand C021 met hun modulaire robotcellen voor de verspanende industrie. In hal 8 staat van Dulst Techniek op stand D048 en D070, ook met een Yaskawa robot.

Kortom genoeg redenen voor een bezoek aan de stand van Yaskawa, u kunt zich gratis aanmelden via de registratielink