U1000 frequentieregelaars komen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag en u betaalt minder belasting. 

BKRS Crane Systems, Nederlandse bouwer van speciale bovenloopkranen, heeft meegewerkt aan een nieuwe productiefaciliteit voor de continue productie van zeewaardige XXL fundaties voor offshore platforms. Deze fundaties worden intern gemanoeuvreerd met behulp van zeer speciale bovenloopkranen. Nauwkeurige beheersing van deze zware, extreem lange lasten werd mogelijk door toepassing van Yaskawa U1000 frequentieregelaars. De Yaskawa Matrix converter U1000 kenmerkt zich door een compacte bouwvorm en het ontbreken van een DC-tussenkring. Dankzij deze U1000 regelaars is standaard terugvoeding van de remenergie naar het voedende net mogelijk. Hierdoor vervallen de grote remweerstanden die normaal nodig zijn om de remenergie te verwerken.

De aanschaf van U1000 frequentieregelaars zoals die gebruikt zijn door BKRS, komen dankzij hun vermogen om (rem)energie terug te leveren aan het net, in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Wilt u ook investeren in energiezuinige, regeneratieve frequentieregelaars van Yaskawa en daarbij profiteren van deze subsidieregeling? Lees meer op onze site of bekijk de informatie van het RVO