Testopstelling met Yaskawa cobots bij EKB

Bij robotica krijgen voornamelijk de robotbeweging en -gripper de eerste aandacht. Zaken als reach en bewegingssnelheden blijven van essentieel belang bij het selecteren en inzetten ervan. Een succesvolle inzet van een robot in zijn omgeving vereist daarnaast kennis van robotintegratie. Denk daarbij aan samenwerking met een productielijnbesturing PLC en Machine Vision. Of een extra aandrijfas van een transportband voor gelijkloop met de robot.

Als partner van Yaskawa heeft EKB zich op het gebied van industriële automatisering met robotprogrammeren gespecialiseerd in de totaalintegratie ervan binnen productieautomatisering.  Op de locatie bij EKB in Someren is een testopstelling gemaakt, bestaande uit 2 stuks HC10 cobots van Yaskawa voor een pick-and-place applicatie met een lineair bewegend transportsysteem en circulair line tracking met integratie van Machine Vision camera’s (3D).  Deze techniek is uitstekend geschikt voor de foodindustrie, bijvoorbeeld voor het oppakken van sachets of andere ongesorteerde producten op deze draaischijf.

Met deze installatie kunnen (haalbaarheids) testen gedaan worden, om specifiek voor uw product automatiseringsoplossingen aan te tonen. Het is in te zetten om onderstaande technieken aan te tonen (Proof of Concept), bedoeld voor in verschillende productie omgevingen: 


•    Veilige samenwerking tussen mens en cobot (co-existence);
•    Line tracking;
•    Circular Line Tracking;
•    Product herkenning met Machine Vision;
•    Kwaliteitstesten met Machine Vision.