Fail Safe over EtherCAT (FSoE) voor High Performance Sigma-7 servoaandrijvingen

Yaskawa voegt een extra veiligheidskaart toe aan zijn beproefde en vertrouwde portfolio van High Performance Sigma-7 servosystemen. Deze kaart biedt 16 veiligheidsfuncties (inclusief functies voor het hoogste niveau, SIL3/PLe), waarvan er maximaal tien tegelijkertijd kunnen worden geactiveerd. De nieuwe toevoeging maakt het mogelijk om zelfs de meest veeleisende toepassingen in machineveiligheid te implementeren.
 

Flexibiliteit; voor elke toepassing de beste oplossing

In deze nieuwste upgrade is de optiemodule verkrijgbaar in twee versies om een bijzonder hoge mate van flexibiliteit te garanderen: naast de versie met FSoE-communicatie en 14 veiligheidsfuncties is de module ook verkrijgbaar in een versie met 16 veiligheidsfuncties en extra in- en uitgangen, waarmee de veiligheidsfuncties direct zonder veiligheidscontroller kunnen worden geactiveerd en gedeactiveerd. Dit resulteert in kostenvoordelen, vooral voor kleinere faciliteiten. Uiteraard bevat deze versie ook een FSoE-interface.

 

Sigma-7 High Performance: zeer nauwkeurige positionering en automatische tuning

Hoge resolutie encoders met een resolutie van 24 bits garanderen een nauwkeurige besturing en korte insteltijden binnen een bereik van enkele milliseconden, waardoor de servoaandrijvingen uit de Sigma-7 serie geschikt zijn voor zelfs de meest veeleisende positioneringstaken. Bedrijfstrillingen kunnen automatisch worden onderdrukt, waardoor productieprocessen en productkwaliteit aanzienlijk worden verbeterd en tegelijkertijd de machinecapaciteit wordt verhoogd. De Sigma-7 servosystemen zijn ontworpen voor een lange levensduur en werken bij omgevingstemperaturen tussen 0 en 55°C zonder extra koeling.

Geavanceerde algoritmen in de versterkersoftware vereenvoudigen het opstarten: de "tuningless"-functie past bijvoorbeeld automatisch de controllerparameters aan veranderende belastingen aan en stelt u daarom in staat de aandrijving onmiddellijk "out of the box" te gebruiken. Als alternatief maakt de functie "auto-tuning" bij constante eisen een snelle aanpassing aan de machine mogelijk zonder speciale kennis van regelapparatuur. De nieuwe veiligheidsmodules maken het eenvoudig en gemakkelijk om de volledige prestatiemogelijkheden van de aandrijvingen van de Sigma-7 serie te gebruiken in een grote verscheidenheid aan toepassingen.