500.000 Motoman robots van Yaskawa verkocht

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat in februari 2021 het cumulatieve aantal leveringen van Motoman robots de 500.000 bereikte. Yaskawa produceert sinds de oprichting in 1915 elektromotoren. Ons eerste robotmodel, de Motoman-L10, rolde in 1977 van de productielijn en werd bijvoorbeeld gebruikt bij de productie van bodemplaatonderdelen en uitlaatsystemen in de automobielindustrie. Dit was ons antwoord op de groeiende vraag naar automatisering in autofabrieken.

In 1994 maakte YASNAC MRC-robotbesturing voor het eerst in de branche een volledig onafhankelijke samenwerking tussen meerdere robots mogelijk. In 2003 stapte Yaskawa over van standaardrobots die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals lassen of handling, naar "toepassingsgeoptimaliseerde robots" die zijn geoptimaliseerd voor de specifieke toepassing en consequent zijn ontworpen om aan de behoeften van de klant te voldoen. Daarnaast hebben we continu innovatieve technologieën geïntroduceerd, zoals een 7-assige robot die dezelfde mate van vrijheid bereikt als een menselijke arm, of een tweearmige robot die werk kan simuleren dat door een mens met beide armen wordt uitgevoerd.

In het kader van een afnemende beroepsbevolking en een toenemend tekort aan arbeidskrachten, is de vraag in de algemene industriële sector naar de drie productmarkten voeding, farmaceutica en cosmetica en de 3C-markt (computers, huishoudelijke apparaten en telecommunicatieapparatuur) de afgelopen jaren toegenomen evenals de automotive industrie. Om in te spelen op de veranderende productie-eisen, hebben we sinds 2018 verschillende collaboratieve robots (cobots) uit de HC-serie geïntroduceerd, waarmee we het scala aan toepassingen voor industriële robots hebben uitgebreid.

Verwacht wordt dat de productielocaties van klanten verder zullen worden uitgebreid, en er zal ook een groeiende behoefte zijn aan slimmere productie, zoals het verbeteren van de productie-efficiëntie en kwaliteit en het verzekeren van traceerbaarheid. Onder deze omstandigheden heeft Yaskawa een oplossingsconcept ontwikkeld genaamd "i³-Mechatronics" dat "digitaal gegevensbeheer" toevoegt aan onze automatiseringsoplossingen.

Sprzedaż robotów MOTOMAN przekroczyła 500 tysięcy sztuk - Newsy Yaskawa | © Yaskawa Polska