Lassen / snijden

Booglassen

Yaskawa Motoman biedt speciale lasrobots, positioners en gantry-systemen, evenals klantspecifieke oplossingen waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest geavanceerde technologieën.

De robottechnologieën van Yaskawa Motoman zijn ongeëvenaard. Tot wel 8 robots (of maximaal 72 assen) worden via een regelaar synchroon bediend. Dit biedt de volgende voordelen voor de gebruiker: 

Minder kans op lasvervorming, snellere cyclus of doorlooptijd, kortere programmeertijd en de mogelijkheid om zonder mal te lassen, hoge productiviteit en een zeer flexibel lassysteem. 

De industriële robots zijn uitgerust met een geïntegreerd kabelpakket door de bovenarm en de hoofdassen. Hierdoor kunnen de apparaten goed worden bereikt. Bovendien gaat het kabelpakket zo langer mee.

 

In dit productieproces van houtkachels werken twee robots van Yaskawa Motoman samen met een dubbel uitgevoerde, servogestuurde, roterende positioner. De kachels worden in apparaten geplaatst, terwijl aan de andere kant van de manipulator de twee robots elk bezig zijn met het lassen van een kachel. De robots en de manipulator vormen samen een zelfstandig robotsysteem.

 

Voordelen:

 

 • Zeer hoge productiviteit, dankzij de dubbele robot en de dubbele manipulator binnen één cel
 • Constante, hoge kwaliteit
 • Minder afhankelijk van menselijke arbeid

Een Yaskawa Motoman robot van 165 kg met een geïntegreerd bedradingsharnas is bezig met het lassen van een automatiseringssysteem. 

 

Voordelen:

 

 • Verhoogde productiviteit
 • Verbeterde kwaliteit
 • Minder afhankelijk van menselijke arbeid

Puntlassen

Wanneer voor het puntlassen een laspistool met powerpack wordt gebruikt - die meer dan 100 kg kan wegen - dan is een industriële robot een uitkomst.

 

En wanneer grote aantallen producten worden geproduceerd, met duizenden puntlassen per dag, dan is het bovendien van groot belang dat de cyclustijd voor het lassen zo kort mogelijk is. Een Yaskawa Motoman puntlasrobot plaatst het laspistool met uiterste precisie en zeer snel. In de lascyclus telt elke seconde, en de verkregen tijdwinst betaalt zich onmiddellijk terug in een verhoogde productiviteit. 

 

De Yaskawa Motoman ES serie robots zijn specifiek gericht op puntlastoepassingen. Ze bieden ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid in de meest complexe situaties.

 

Snijden

Robots zijn ideaal voor snijwerk. Dankzij de flexibele opstelling kunnen complexe contouren van een grote verscheidenheid aan onderdelen uitgesneden worden. Daarbij wordt, afhankelijk van de toepassing, gebruik gemaakt van lasers, plasma of waterjets.

 

De uitstekende nauwkeurigheid en ultieme wendbaarheid van het robotsysteem zorgen voor herhaalbare en zeer nauwkeurige resultaten in 3D. Het biedt meer flexibiliteit dan enige andere snijmachine. Eén enkel Yaskawa Motoman robotsysteem kan ingezet worden voor verschillende taken, zoals snijden, lassen en nabehandeling, waardoor de totale cyclustijd wordt verkort en de productiviteit flink wordt verhoogd.

 

Deze robot van Yaskawa Motoman duwt houten planken door een lintzaag tijdens het productieproces voor gitaar-klankkasten.

 

Voordelen:

 

 • Verbeterde productiviteit
 • Verbeterde kwaliteit
 • Minder afval
 • Minder afhankelijk van menselijke arbeid
 • Een veiligere werkomgeving