Innovaties

MOTOMAN HC10
MOTOMAN HC10

Human-Collaborative Robot

De human-collaborative (HC) robot MOTOMAN HC10 heeft 6 assen en een laadvermogen van 10 kg.

Om de veiligheid van operators te waarborgen, kunnen zij de robot onmiddellijk stopzetten als er gevaar dreigt. Dit wordt gerealiseerd door de Power and Force Limit technologie.

MOTOMAN HC10

Watch the video

 

 

CSDA10F
CSDA10F

Tweearmige robots

Om een nagenoeg menselijke flexibiliteit te bereiken in volledig geautomatiseerde assemblagelijnen, zijn de tweearmige robots uitgerust met  15 assen. Hierdoor is het mogelijk om de menselijke arm- en schoudergewrichten na te bootsen, waardoor assemblagewerk sneller en met grotere precisie uitgevoerd kan worden.

Bekijk het filmpje

MS80W
MS80W

Lichtgewicht constructie en energiezuinig

Robots worden steeds lichter en energiezuiniger, waardoor de efficiency wordt verhoogd. Zelfs in toepassingen voor kleine en middelgrote batches zullen ze zichzelf snel terugverdienen. De ontwikkeling van lichtgewicht grijpers en lichtgewicht puntlaspistolen maakt verdere energiebesparingen en besparingen van algemene systeemkosten mogelijk. Bovendien zorgen wij voor maximale energiezuinigheid dankzij efficiënte programma's en procesoptimalisatie.

Bekijk het filmpje

Kinetiq teaching
Kinetiq teaching

Samenwerking tussen mens en machine

Operators en robots werken schouder aan schouder. Dit alles in het belang van de mens. De robot zorgt zelf voor de veiligheid tijdens het werk. Veiligheidssystemen zoals afschermingen en sensoren om het personeel tegen gevaren te beschermen, zijn niet langer nodig. Hierdoor hoeven de operators niet langer saaie, steeds terugkerende en vaak lichamelijk zware taken uit te voeren, terwijl de kwaliteit van de handelingen constant blijft.